Εγκατάσταση wordpress σε xampp Βήμα-Βήμα Αναλυτικά (2022)

08/01/2022
Posted in Wordpress
08/01/2022 George Laskos

Εγκατάσταση wordpress σε xampp Βήμα-Βήμα Αναλυτικά (2022)

Φίλοι και φίλες γειά σας. Σε αυτόν τον ΕΥΚΟΛΟ και αναλυτικό οδηγό θα σας μάθω πως να κάνετε εγκατάσταση wordpress σε xampp Βήμα Βήμα και ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ. Αν ακολουθήσετε ακριβώς την διαδικασία που θα σας δείξω, τότε σίγουρα θα καταφέρετε και μόνοι σας να κάνετε εγκατάσταση το wordpress με το Xampp. Πριν ξεκινήσω όμως θα σας αναλύσω ορισμένα πράγματα.

Τι είναι το Xampp;

Το XAMPP είναι ένα δωρεάν και ανοιχτού κώδικα λειτουργικό που αναπτύχθηκε από την Apache Friends, που αποτελείται κυρίως από τον διακομιστή HTTP Apache, τη βάση δεδομένων MariaDB και είναι φτιαγμένο στις γλώσσες προγραμματισμού PHP και Perl.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες πραγματικές αναπτύξεις web χρησιμοποιούν τα ίδια στοιχεία με το XAMPP, καθιστά δυνατή την εγκατάσταση πολλών ανοιχτού κώδικα εφαρμογών όπως το WordPress, το Joomla και διάφορα άλλα.

Το Xampp μπορεί να εγκατασταθεί γρήγορα και απλά σε ένα λειτουργικό σύστημα. Επομένως είναι το ιδανικό εργαλείο για να έχετε το Pc σας σαν ένα “web hosting” αλλά σε τοπικό επίπεδο.

Τι είναι το WordPress;

Το WordPress είναι ο απλούστερος, πιο δημοφιλής τρόπος για να δημιουργήσετε τον δικό σας ιστότοπο ή blog. Στην πραγματικότητα, πάνω από το 43,0% όλων των ιστότοπων στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν το WordPress. Ναι, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ιστότοπους που επισκέπτεστε πιθανότατα έχουν δημιουργηθεί με το WordPress.

Πως θα κάνω εγκατάσταση το wordpress σε xampp;

Για να κάνετε εγκατάσταση λοιπόν το wordpress στον υπολογιστή σας με το xampp, θα χρειαστείτε το xampp και φυσικά το wordpress.
Βήμα 1: Κατεβάστε εδώ το xampp
Βήμα 2: Κατεβάστε εδώ το wordpress

Και δείτε το παρακάτω σούπερ αναλυτικό βίντεο στο οποίο εξηγώ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ την εγκατάσταση wordpress σε xampp.

Συμπέρασμα

Έτσι με αυτόν τον πραγματικά εύκολο και αναλυτικό οδηγό, έμαθες πως μπορείς εύκολα να κάνεις εγκατάσταση το wordpress τοπικά στον υπολογιστή σου. Θα ήθελα να γνωρίζεις πως το xampp που κάναμε εγκατάσταση δεν είναι μόνο για το WordPress, αλλά και για άλλες web εφαρμογές.

Αν θέλεις να μάθεις να προγραμματίζεις σε html, css, php, javascript και πολλά ακόμα τότε μπορείς εύκολα να το κάνεις χρησιμοποιώντας το Xampp. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργείς φακέλους μέσα στον φάκελο του Xampp και εκεί μέσα να αποθηκεύεις τα απαραίτητα αρχεία.

Αν θέλεις να δεις αν δουλεύουν αυτά που δημιουργείς, αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ανοίγεις τον Browser σου, να πληκτρολογείς localhost/το όνομα του φακέλου/ και εκεί μέσα μπορείς να βλέπεις τα αρχεία σου.

Είναι η κορυφαία λύση για να κάνεις τα πειράματα σου, να μάθεις πως να κάνεις εγκατάσταση το wordpress, το Joomla και πολλά άλλα.

Τέλος θα πρέπει να γνωρίζεις ότι μπορείς να δημιουργείς και βάσεις δεδομένων όπως με τις κατάλληλες γνώσεις μπορείς να τις διαχειρίζεσαι. Σου συνιστώ να ξεκινήσεις να μελετάς html και css, και έπειτα να δεις javascript και php.

Σε ευχαριστώ θερμά που παρακολούθησες αυτόν τον αναλυτικό οδηγό μου. Μην ξεχάσεις να κάνεις μια εγγραφή στο κανάλι μου στο Youtube ώστε να ενημερώνεσαι για τα επόμενα εκπληκτικά βίντεο που ετοιμάζω.

Φιλικά
Γεώργιος Λάσκος

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα