Κατασκευή eshop: Φτιάχτο ΜΟΝΟΣ σου εύκολα οδηγός ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

23/04/2020
Posted in Web Design
23/04/2020 George Laskos

Κατασκευή eshop: Φτιάχτο ΜΟΝΟΣ σου εύκολα οδηγός ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ

Πάτησε ΕΔΩ και δες το βίντεο ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ!

Η Κατασκευή eshop είναι ένα Must και ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ψηφιακό βήμα στις μέρες μας και σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλεις χρήματα. Όπως θα γνωρίζετε αρκετοί, τα φυσικά καταστήματα ολοένα και αντιμετωπίζουν προβλήματα καθώς ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ανά περιοχή και ο πελάτης έχει την επιλογή να βρει το προϊόν και στο “διπλανό¨κατάστημα με χαμηλότερο κόστος.

Εδώ σίγουρα θα αναρωτηθείτε, για τα eshop ή διαφορετικά Ηλεκτρονικά καταστήματα δεν ισχύει αυτό;

Ισχύει αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. Το καλό της υπόθεσης με τα eshop είναι πως έχουμε την ευκαιρία να στοχεύσουμε άμεσα σε πιθανούς πελάτες, να στοχεύσουμε βάση τα ενδιαφέροντα τους, τις ηλικίες τους κλπ.

Τι σημαίνει αυτό;

Αυτό σημαίνει ότι εάν έχουμε ένα “x” προϊόν και δημιουργήσουμε την κατάλληλη διαφήμιση τότε έχουμε πολλές περισσότερες πιθανότητες να πουλήσουμε, ενώ σε ένα φυσικό κατάστημα περιμένουμε να μπει μέσα στο κατάστημα μας ο πελάτης.

Στο eshop λοιπόν τον φέρνουμε “κατευθείαν” μέσα και αν το προϊόν μας έχει μια καλή τιμή μια εκπληκτική περιγραφή και διάφορα άλλα που θα δούμε παρακάτω, τότε έχουμε πολύ μεγάλες πιθανότητες να το αγοράσει ο πελάτης.

Οπότε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα επιτρέπει ηλεκτρονικές πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών από μια εταιρεία, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών.

Σταματήστε λοιπόν να χάνετε πελάτες από τους ανταγωνιστές σας και κάντε σήμερα το επόμενο σας επιχειρηματικό βήμα μέσα από την κατασκευή ενός αποδοτικού eshop.

Γιατί να φτιάξω ένα E-shop;

1. Παγκόσμια αγορά

Η δημιουργία ενός ιστότοπου ηλεκτρονικού εμπορίου θα σας δώσει την ευκαιρία να προσεγγίσετε και να προσφέρετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την απόσταση και τη ζώνη ώρας.

eshop παγκόσμια αγορά

2. Ανοιχτά όλες τις ώρες

Οι πελάτες θα απολαύσουν όλο το εικοσιτετράωρο την ευκολία να μπορούν να αγοράσουν ότι θέλουν και όταν το θέλουν. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, σε σύγκριση με ένα φυσικό κατάστημα το οποίο είναι ανοιχτό βάση του ωραρίου καταστημάτων.

eshop κατασκευή

3. Μικρότερο Ρίσκο

Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα σάς δίνει τη δυνατότητα να απολαμβάνετε αυξημένη κερδοφορία με μικρότερο ρίσκο, καθώς πιθανότατα θα χρειαστείτε μικρότερο εργατικό δυναμικό και λιγότερων ζημιών σε αγαθά που μπορεί συχνά να συμβούν σε ένα φυσικό κατάστημα.

χαμηλό ρίσκο σε eshop

Τι κόστος έχει η Κατασκευή eshop;

Εδώ η απάντηση δεν έχει κάποια standarts καθώς η κάθε εταιρία και ο κάθε Developer χρεώνουν όπως αυτοί πιστεύουν ότι πρέπει να πληρωθούν. Το δύσκολο της υπόθεσης είναι να γνωρίζεται ποιόν να επιλέξετε για την Κατασκευή eshop.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι αρκετά χρονοβόρο ώστε να καταλήξετε κάπου γιατί όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να μιλήσετε με πολλούς, να ζητήσετε δείγματα εργασιών καθώς και τιμές.

Η συμβουλή που έχω να σας δώσω εγώ σαν Γιώργος είναι: Δεν φτάνει μόνο να δείτε εργασίες και να πάρετε ένα καλό κόστος.

Παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες ρόλο όπως η ταχύτητα του eshop σας, η ταχύτητα εμφανίσεις, η τεχνική υποστήριξη (από τα πολύ βασικά) και πολλά άλλα.

Δεν θα μείνω όμως εδώ διότι ο οδηγός αφορά άλλο κομμάτι και πάμε να συνεχίσουμε.

Τι χρειάζομαι για να φτιάξω ένα eshop ΜΟΝΟΣ μου;

Τα 3 βασικά πράγματα που χρειάζεσαι για Κατασκευή eshop είναι 3 βασικά και θα τα αναλύσω πιο κάτω.

  • 1. Τι όνομα (Domain Name) θα έχει το eshop (για παράδειγμα apithanesprosfores.gr)
  • 2. Web Hosting ή χώρος φιλοξενίας, ο χώρος που χρειαζόμαστε για να συνδέσουμε το Domain Name ώστε να μπορέσουμε να “αποθηκεύσουμε” όλα τα δεδομένα
  • 3. Το εικαστικό κομμάτι ή διαφορετικά Template. Αυτό είναι η εμφάνιση του eshop μας.

Το κόστος για όλα τα παραπάνω δεν ξεπερνάει τα 120€. Νομίζω είναι πολύ λίγα τα χρήματα σχετικά με αυτή την εκπληκτική και έξυπνη κίνηση που θα κάνεις (Κατασκευή eshop).

Πως μπορώ να ξεκινήσω την ΔΩΡΕΑΝ δημιουργία eshop;

Για να ξεκινήσουμε λοιπόν την Κατασκευή του eshop μας θα πρέπει να νοικιάσουμε το Domain Name ή διαφορετικά όνομα τομέα (για παράδειγμα, georgelaskos.com). Αυτό το πληρώνουμε μια φορά κάθε 2 έτη και έχει συνολικό κόστος 25€.

Το δεύτερο που χρειαζόμαστε είναι το Web Hosting. Είναι ο χώρος φιλοξενίας και επιτρέψτε μου να το γράψω και ποιο “λαϊκά” σαν αποθηκευτικό χώρο ο οποίος θα συνδεθεί μαζί με το Domain Name ώστε να “αποθηκεύσουμε” το eshop μας. Το κόστος του Web Hosting ξεκινάει από τα 7€ ανά μήνα και επιλέγουμε εμείς το διάστημα ενοικίασης.

Για παράδειγμα αν θέλουμε μόνο 3 μήνες ενοικίαση θα πληρώσουμε 7€ x 3 μήνες = 21€. Δεν είναι πολύ καλά και φθηνά;

Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι το εικαστικό κομμάτι ή διαφορετικά Template. Αυτό προς το παρόν δεν θα μας απασχολήσει αλλά θα το αναλύσω παρακάτω.

Για την κατασκευή του eshop μας θα χρησιμοποιήσουμε την δωρεάν πλατφόρμα WordPress και Woocommerce.

Που θα νοικιάσω το Domain Name και Web Hosting;

Πατήστε ΕΔΩ και θα μεταφερθείτε στην πιο αξιόπιστη και Ελληνική εταιρία. Εφόσον σας ανοίξει η σελίδα, Στο μενού πάνω πάνω πηγαίνετε το ποντίκι (χωρίς να κάνετε κλικ) πάνω από το Domain Names και μόλις ανοίξει το Μενού από κάτω επιλέγετε Κατοχύρωση Domain (Βλέπε το βίντεο από κάτω).

Η Κατασκευή Eshop Βήμα-Βήμα

Τώρα το επόμενο βήμα μας είναι να διαλέξουμε ένα Domain Name (το όνομα της ιστοσελίδας μας. Για παράδειγμα georgelaskos.gr αλλά εσείς φυσικά επιλέξετε κάτι που να σας ταιριάζει) καθώς και το Web Hosting (τον αποθηκευτικό χώρο) ώστε να μπορέσουμε σιγά σιγά να ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε το eshop μας (Δες το βίντεο παρακάτω).

Δεν ήταν πολύ εύκολα όλα μέχρι ώρας;

Το επόμενο βήμα μας που θα μας βοηθήσει στην Κατασκευή Eshop είναι οι απαραίτητες ρυθμίσεις ώστε να συνδέσουμε το Domain Name με το Web Hosting μας και να ξεκινήσουμε την κατασκευή.

Ανοίξτε το email σας και θα δείτε ότι σας έχει έρθει ένα email από την σελίδα που νοικιάσατε το όνομα χώρου (Domain Name) και το Web Hosting (Χώρος Φιλοξενίας). Σε αυτό το email έχει διάφορες πληροφορίες. Αυτό που θα χρειαστεί να κάνουμε εμείς είναι να ορίσουμε τους DNS ή διαφορετικά Name servers στο Domain μας για να ξεκινήσουμε.

Σημαντική σημείωση: Από την στιγμή των αλλαγών που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο, χρειάζονται 24 ώρες περίπου για να πραγματοποιηθούν. Οπότε την επόμενη ημέρα εσείς θα μπορείτε να ξεκινήσετε. Ας δούμε λοιπόν το παρακάτω βίντεο για τις απαραίτητες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνουμε καθώς και την τελική κατασκευή του eshop μας.

Μην παραλείψετε καθόλου το βίντεο καθώς όλα αυτά που πρόκειται να δείτε είναι σημαντικά ώστε να καταφέρετε να το φτιάξετε ΟΛΟ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή θέλετε να δημιουργήσω εγώ το Eshop σας, πατήστε το κουμπί παρακάτω και συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας.

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

, , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα