Κατασκευή Ιστοσελίδας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

12/06/2019
Posted in Web Design
12/06/2019 George Laskos

Κατασκευή Ιστοσελίδας: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η Κατασκευή ιστοσελίδας σίγουρα αποτελεί ένα must σχεδόν για κάθε είδους επιχείρηση. Είτε έχετε μια μεγάλη επιχείρηση είτε μια μικρή, θα πρέπει να έχετε μια ιστοσελίδα.

Μια ιστοσελίδα σε συνδυασμό με άλλες τεχνικές και υπηρεσίες θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα έσοδα σας, να βρείτε νέους πελάτες και να κάνετε νέες συνεργασίες.

Πέρα από το φυσικό κατάστημα το οποίο φυσικά απευθύνετε στην περιοχή σας ή στις γύρω κοντινές περιοχές σας, μια ιστοσελίδα σας βοηθήσει να προβάλλετε τα προϊόντα σας και τις υπηρεσίας σας σε όλο τον κόσμο. Γιατί λοιπόν να μείνετε εκτός από το απίθανο ταξίδι όταν μπορείτε να το πραγματοποιήσετε;

Τι χρειάζεται για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας

Αρχικά θα πρέπει να έχετε καταλήξει στο Domain Name (Όνομα Τομέα ή όνομα ιστοσελίδας). Για παράδειγμα αν το φυσικό σας κατάστημα ή ο διακριτικός τίτλος της εταιρίας σας είναι “5 Star Services”, το όνομα τομέα της ιστοσελίδας σας θα μπορούσε να είναι www.5starservices.gr.

Οπότε στην ουσία το όνομα τομέα είνα αυτές οι λέξεις που θα πληκτρολογήσει ο χρήστης στο “internet” προκειμένου να επισκεφθεί το site σας και να δει τι προσφέρετε.

Τα Ελληνικά Domain Names (Όνομα Τομέα ή όνομα ιστοσελίδας με κατάληξη .gr) ενοικιάζονται περίπου 25€ για 2 έτη και μετά απλά τα ανανεώνετε προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει η ιστοσελίδα σας στο Internet.

Τα Διεθνές Domain Names τα οποία έχουν κατάληξη .com (για παράδειγμα google.com), μπορούν να ενοικιαστούν ανά έτος, είναι περίπου στα 9.50€ ανα έτος.

Φυσικά υπάρχουν και άλλα Domain Names με διαφορετικές καταλήξεις όπως: .eu, .biz, .info, .org κλπ.

Κατασκευή ιστοσελίδας & Web Hosting

Το Web hosting είναι ο χώρος που ενοικιάζουμε από διάφορες εταιρίες ώστε να συνδέσουμε το όνομα της σελίδας μας με αυτόν και να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε την ιστοσελίδα μας. Στην ουσία είναι ένας αποθηκευτικός χώρος ο οποίος σε συνδυασμό με το Domain Name καθιστά εφικτή την κατασκευή της ιστοσελίδας μας.

Επιλογές Web Hosting

Πέρα από το χρονικό διάστημα που ενοικιάζουμε το Web Hosting, υπάρχουν και κάποιες άλλες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε αναλόγως την χρήση. Μερικές επιλογές από αυτές είναι:

  • 1. Αν το Web Hosting (Ο αποθηκευτικός χώρος) θέλουμε να είναι στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό
  • 2. Επιλογή πίνακα ελέγχου για το Web Hosting (Plesk ή cPanel)
  • 3. Επιλογή λειτουργικού (Αν θέλουμε ο αποθηκευτικός χώρος να είναι σε λειτουργικό σύστημα Linux ή Windows)

Σωστή επιλογή Web Hosting για την Κατασκευή ιστοσελίδας

Αν είσαστε γνώστης τότε ξέρετε ακριβώς ποιο είναι το κατάλληλο web hosting, αν δεν είσαστε γνώστης τότε το αρμόδιο τμήμα μας θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο Web Hosting.

Τι είναι το SSL πιστοποιητικό, το χρειάζομαι;

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της online επιχείρησης είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου περιβάλλοντος όπου οι δυνητικοί πελάτες αισθάνονται σίγουροι για την πραγματοποίηση αγορών ή της περιήγησης.

Τα πιστοποιητικά SSL δημιουργούν μια βάση εμπιστοσύνης δημιουργώντας μια ασφαλή σύνδεση. Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών, οι browsers (περιηγητές) παρέχουν ειδικές οπτικές ενδείξεις που ονομάζουμε δείκτες EV – και εμφανίζουν ένα πράσινο λουκέτο στην γραμμή URL

Στην ουσία ένα πιστοποιητικό SSL είναι μια ασφαλή σύνδεση για να δημιουργήσουν μια κρυπτογραφημένη σύνδεση.

Το SSL πιστοποιητικό είναι πλέον απαραίτητο στην δημιουργία μιας ιστοσελίδας, τόσο για την ασφάλεια όσο και για το SEO. Ιστοσελίδες που δεν έχουν εγκατεστημένο SSL πιστοποιητικό η Google της βλέπει σαν μη ασφαλές και τις εμφανίζει με κόκκινο με προειδοποίηση ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον ιστότοπο.

Κόστος Ιστοσελίδας

Το κόστος κατασκευής μιας ιστοσελίδας έχει να κάνει με με το βαθμό δυσκολίας της κατασκευής. Για παράδειγμα αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ιστοσελίδα η οποία θα αποτελείτε από μια φόρμα επικοινωνίας, μια photo gallery, μια σελίδα η οποία θα μιλάει για την επιχείρηση μας, έχει έναν πολύ χαμηλό βαθμό δυσκολίας και εργασιών.

Αν θελήσετε ένα eshop το οποίο αποτελείτε από κατηγορίες, προϊόντα, ενδεχομένως επεξεργασία των φωτογραφιών των προϊόντων, σύνδεση πληρωμής με τράπεζα, paypal κλπ εκεί όπως μπορείτε να καταλάβετε το κόστος είναι διαφορετικό διότι το πλήθος των εργασιών και ο βαθμός δυσκολίας είναι εντελώς διαφορετικός με το προηγούμενο παράδειγμα.

Ένας ακόμα βασικός παράγοντας που επηρεάζει το κόστος είναι η τεχνική υποστήριξη που θα έχετε αφού έχει τελειώσει η κατασκευή ιστοσελίδας. Να είσαστε σίγουροι πως το τμήμα τεχνικής υποστήριξης που διαθέτουμε θα προσπαθεί να λύσει οποιοδήποτε τεχνικό θέμα όσο πιο άμεσα. Ο πελάτης μας θα πρέπει να ΜΗΝ μείνει ΠΟΤΕ δυσαρεστημένος.

Συμπέρασμα

Τα αρχικά και βασικά βήματα που πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσει η κατασκευή της ιστοσελίδας μας είναι η ενοικίαση του Domain Name, του Web Hosting, η εγκατάσταση SSL πιστοποιητικού και η σύνδεση όλων αυτών μεταξύ τους.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία έχετε, παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα