Τι είναι το VPN; Γιατί το χρειάζεσαι; Ποιο είναι το καλύτερο VPN;

24/11/2022 George Laskos

Τι είναι το VPN; Γιατί το χρειάζεσαι; Ποιο είναι το καλύτερο VPN;

Αν θέλεις να μάθεις ακριβώς τι είναι ένα VPN, τι είναι το VPN στο κινητό, γιατί το χρειάζεσαι και τι ακριβώς κάνει, τότε θα σου λύσω όλες τις απορίες σου στο παρακάτω κείμενο που έχω γράψει.

Φίλοι και φίλες είμαι ο Γιώργος και σήμερα θα σας παρουσιάσω το καλύτερο VPN της αγοράς (ATLAS VPN) με διαφορά διότι εκτός των άλλων ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ των αριθμό ταυτόχρωνων συνδέσεων σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Πριν ξεκινήσω όμως την παρουσίαση του ας δούμε μερικά πράγματα για τα VPN που μερικοί ίσως δεν γνωρίζετε.

Atlas VPN

Καθώς η κυβερνοασφάλεια γίνεται καθημερινά πιο σημαντική και δεδομένου ότι όπως έχει αποδειχθεί καλό θα είναι να μπορούμε να κρατάμε ασφαλή τα προσωπικά μας δεδομένα. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι αλήθεια, αλλά έχω διαβάσει στο παρελθόν για όλες τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας ότι έχουν διαρρεύσει σε τρίτους τα προσωπικά δεδομένα μας.

Οπότε εμείς οφείλουμε να προστατευτούμε από την οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια και ο τρόπος είναι χρησιμοποιώντας ένα VPN. Το κορυφαίο λοιπόν εργαλείο που έχω στα χέρια μου είναι το Atlas VPN με περισσότερους από 6.000.000 χρήστες.

Τί είναι το VPN;

Ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (Virtual Private Network) αναδρομολογεί όλη την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο μέσω μιας κρυπτογραφημένης σήραγγας. Προστατεύεται από την κατασκοπεία στο διαδίκτυο, είτε πρόκειται για χάκερ, είτε για κυβερνήσεις, είτε για παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου.

Με απλά λόγια, χρησιμοποιώντας ένα Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο (VPN) μας επιτρέπει να επιλέξουμε μια διαφορετική χώρα και με αυτή την ενέργεια κρύβει τη διεύθυνση IP μας, η οποία μπορεί να μας προστατεύσει και να κάνει την περιήγησή μας στο διαδίκτυο ΑΝΩΝΥΜΗ.

Τι είναι το VPN στο κινητό;

Σαν τεχνολογία είναι ακριβώς η ίδια όπως και στον σταθερό μας υπολογιστή ή το laptop μας. Στην ουσία κατεβάζουμε το καλύτερο vpn (Atlas VPN) που υπάρχει στην αγορά και σε εξαιρετική τιμή και με το μόλις 2 κλικ είμαστε πλέον προστατευμένοι.

Και με τον όρο προστατευμένοι εννοώ πως έχουμε επιλέξει διαφορετική χώρα από αυτή που ζούμε, έχει αλλάξει η διεύθυνση ip (ip address) και πλέον χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο σαν να ζούμε στην χώρα που επιλέξαμε. Και το ποιο σημαντικό; Τα προσωπικά μας δεδομένα είναι ασφαλή.

Πως μας προστατεύει ένα VPN;

Όταν χρησιμοποιείτε VPN, μπορείτε και κρύβετε την πραγματική διεύθυνση IP και παράλληλα κρυπτογραφείτε τη σύνδεσή σας στο internet. Πώς όμως πραγματοποιείται αυτό; Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά ώστε να έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα.

  • 1. Ιστορικό περιήγησής: Όταν χρησιμοποιήσετε ένα Virtual Personal Network ή διαφορετικά VPN, αυτόματα κρύβετε το ιστορικό αναζητήσεων που έχετε κάνει καθώς και το ιστορικό της περιήγησής σας από τον πάροχο (ISP, Internet Service Provider) της τηλεφωνίας σας που σας δίνει ίντερνετ στην συσκευή σας και πλέον το μοναδικό πράγμα που μπορεί να δει ο πάροχός σας είναι μια κρυπτογραγημένη δραστηριότητα.
  • 2. Αλλαγή χώρας: Όπως έχω αναφέρει, όταν κάποιος χρησιμοποιεί το ιντερνετ στην οποιαδήποτε συσκευή, το μοναδικό χαρακτηριστικό που μπορεί να προσδιορίσει την Χώρα/θέση που βρισκόμαστε είναι η διεύθυνση IP (IP Address). Με την χρήση λοιπόν του VPN μας δίνεται η επιλογή να αλλάξουμε χώρα και κατεπέκταση και IP. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν εκτός του ότι είμαστε “Αόρατοι”, μας δίνεται και η δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε διάφορες υπηρεσίες με πολύ χαμηλότερα κόστη όπως: Netflix, YouTube Premium, Spotify, Disney+ και πολλά άλλα.
  • 3. Aνώνυμες διαδικτυακές δραστηριότητες: Κανένας πλέον δεν θα γνωρίζει τι κατεβάζετε και τι κάνετε στο διαδίκτυο και ένα ακόμα πλεονέκτημα σε αυτό είναι πως μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε Torrent Websites τα οποία ενδεχομένως να έχουν αποκλειστεί στην χώρα μας.

Τι είναι η IP Address;

Μια διεύθυνση IP είναι μια μοναδική διεύθυνση που προσδιορίζει μια συσκευή στο Διαδίκτυο ή σε ένα τοπικό δίκτυο. Το IP σημαίνει “Internet Protocol – Πρωτόκολλο Διαδικτύου”, το οποίο είναι το σύνολο κανόνων που διέπουν τη μορφή των δεδομένων που αποστέλλονται μέσω του Διαδικτύου ή του τοπικού δικτύου.

Στην ουσία, οι διευθύνσεις IP είναι το αναγνωριστικό που επιτρέπει την αποστολή πληροφοριών μεταξύ συσκευών σε ένα δίκτυο, περιέχουν πληροφορίες τοποθεσίας και καθιστούν τις συσκευές προσβάσιμες για επικοινωνία.

Το Διαδίκτυο χρειάζεται έναν τρόπο διαφοροποίησης μεταξύ διαφορετικών υπολογιστών, δρομολογητών και ιστότοπων. Οι διευθύνσεις IP παρέχουν έναν τρόπο για να γίνει αυτό και αποτελούν ουσιαστικό μέρος του τρόπου λειτουργίας του Διαδικτύου.

Δωρεάν VPN;

Μην σας ξεγελάει ο όρος ΔΩΡΕΑΝ. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί διότι θεωρώ πως τίποτε δεν είναι δωρεάν και πάντα υπάρχει κάποιο αντίτιμό. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες εκεί έξω οι οποίες σας παρέχουν αυτό το “Δωρεάν VPN”, αλλά ενώ όντως σας δίνουν αυτή την δυνατότητα, μπορούν και συλλέγουν όλα σας τα δεδομένα (ιστορικό παρακολούθησης, ιστορικό περιήγησης κλπ) καθώς μπορούν να πουλήσουν το Bandwidth σας (ας πούμε ένα μέρος από τα GB του ίντερνετ σας) σε άλλους.

Οπότε κατά την άποψη μου, θα έλεγα αφήστε τα ΔΩΡΕΑΝ vpn και κάντε μια πολύ μικρή επένδυση ετήσια ή ανα μήνα στο Atlas VPN ώστε να είσαστε ΑΣΦΑΛΕΙΣ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΙ!

Συμπέρασμα

Αποδεδειγμένη ασφάλεια.
«Η ανάλυση blackbox κατά τη διάρκεια της δοκιμής διείσδυσης εφαρμογών του Atlas VPN iOS και των στοιχείων του δημόσιου συστήματος υποστήριξης ανέδειξε μόνο μερικά ζητήματα μεσαίου προς χαμηλού κινδύνου, τα οποία αποδείχθηκαν άκαρπα για να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητο των χρηστών.

Προσωπικά λοιπόν επαινώ το Atlas VPN για τη διαφάνειά του και το θεωρώ μακράν το καλύτερο VPN της αγοράς.

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα