Λεφτά από το Youtube: Πως να βγάλεις χρήματα με το Youtube

08/05/2023 George Laskos

Λεφτά από το Youtube: Πως να βγάλεις χρήματα με το Youtube

Και όμως μπορείς και εσύ να βγάλεις λεφτά από το Youtube εύκολα και σχετικά γρήγορα ανάλογα με τον χρόνο που έχεις να διαθέσεις. Αν μπορείς να αφιερώσεις 2 ώρες την ημέρα και ακολουθήσεις σωστές στρατηγικές που δουλεύουν (γιατί κακά τα ψέματα δεν χρειάζεται να ξανά δημιουργήσουμε τον τροχό), τότε μπορείς να πετύχεις σίγουρα.

Δεδομένου ότι η τεχνολογία έχει εξελιχθεί, ΔΕΝ χρειάζεται πλέον να δείξεις το πρόσωπό σου αλλά ούτε και να αγοράσεις ακριβό εξοπλισμό. Μπορείς εύκολα να το κάνεις και από το κινητό σου, το tablet σου, το laptop σου ή και από τον σταθερό υπολογιστή σου.

Το YouTube έχει γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες στο διαδίκτυο, με πάνω από 2 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως. Έχει επίσης γίνει μια απίστευτα επικερδής πλατφόρμα για τους δημιουργούς περιεχομένου, με πολλούς να κερδίζουν εξαψήφιους ή και επταψήφιους μισθούς από τα κανάλια τους.

Αλλά πόσα ακριβώς χρήματα μπορείτε να βγάλετε από το YouTube και πως μπορείτε να βγάλετε λεφτά από το Youtube; Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πώς να βγάζετε χρήματα στο YouTube αναλυτικά και βήμα-βήμα.

Πως να βγάλεις αρκετά εύκολα λεφτά από το Youtube

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους οι YouTubers μπορούν να βγάλουν χρήματα από τα κανάλια τους. Όπως οι Bloggers έτσι και οι Youtubers λοιπόν χρησιμοποιούν τις παρακάτω μεθόδους για να κερδίζουν χρήματα από τη δεύτερη μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του internet, το Youtube. Και πιστέψτε με από προσωπική εμπειρία, αν ασχοληθείς σοβαρά, μπορείς να βγάζεις τον μήνα από 3.000€ έως και 12.000€.

Σε αυτό το σημείο ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ!

Έχω αναλύσει πάρα πολλά κανάλια και τα νούμερα των εσόδων τους τον μήνα είναι πραγματικά ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ και πολλά περισσότερα από όσα αναφέρω παραπάνω. Σε αυτό εδώ το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι έχω δημιουργήσει μια ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ σειρά βίντεο μαθημάτων που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις το νέο σου κανάλι και να το ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ. Απο το Α εως το Ω βήμα-βήμα, υπέραναλυτικά και απλά.

Υπάρχει ένα online εργαλείο που ονομάζεται SocialBlade και σου επιτρέπει να δεις ΑΚΡΙΒΩΣ πόσα λεφτά βγάζει ένας Youtuber. Από προσωπικές δοκιμές με τα δικά μου κανάλια, αυτό το εργαλείο είναι 100% αξιόπιστο.

Οι τρόποι λοιπόν για να έχει έσοδα κάποιος από το Youtube είναι οι παρακάτω:

Χρήματα από διαφημίσεις στο YouTube

Το YouTube προσφέρει ένα πρόγραμμα που ονομάζεται YouTube Partner Program (YPP – Πρόγραμμα συνεργατών), το οποίο επιτρέπει στους δημιουργούς περιεχομένου να εκμεταλλεύονται τα βίντεό τους μέσω διαφημίσεων. Όταν οι θεατές παρακολουθούν διαφημίσεις στα βίντεό σας, κερδίζετε ένα μέρος των εσόδων από τις διαφημίσεις.

Για παράδειγμα, έστω ότι εγώ σαν εταιρία πληρώνω το youtube να δείξει την διαφήμισή μου και για 1.000 προβολές το Youtube με χρεώνει 1.80€, τα μισά και λίγο παραπάνω τα παίρνει ο δημιουργός του καναλιού και τα υπόλοιπα το YoTube. Στην ουσία αν ένα βίντεο έχει πάρει 2.000 προβολές, που σημαίνει 1.80€ ανα 1.000 προβολές x 2 = 3.60€. Τα μισά λοιπόν από αυτά πάνε στον δημιουργό και τα υπόλοιπα στο Youtube.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν για να λάβουμε τα χρήματά μας, το Youtube έχει 2 βασικούς κανόνες.
1. Πρέπει το κανάλι μας να έχει 1.000 συνδρομητές
2. Πρέπει το κανάλι μας να έχει συμπληρώσει 4.000 ώρες παρακολούθησης σε όλα τα βίντεο.

Εφόσον το κανάλι πληρεί αυτές τις 2 προϋποθέσεις τότε εμφανίζεται η επιλογή να πάρουμε μέρος στο Youtube partner program συνδέοντας μια τράπεζά μας. Όταν λοιπόν θα φτάνουν τα έσοδά μας στα 70€ και πάνω, τότε αυτόματα το YouTube θα μας μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό που του έχουμε ορίσει.

Αν έναν μήνα ΔΕΝ έχουν συμπληρωθεί αυτά τα 70€ και είναι για παράδειγμα 69€, τότε τον επόμενο μήνα θα μας δώσει αυτά τα 69€ + τα υπόλοιπα που θα έχουμε βγάλει.

Η πληρωμή είναι ΣΤΑΘΕΡΗ και είναι κάθε τέλος του μήνα.

Λεφτά από το Youtube με το Affiliate Marketing

Πολλοί YouTubers κερδίζουν χρήματα μέσω του affiliate marketing. Αυτό περιλαμβάνει την προώθηση προϊόντων ή υπηρεσιών στα βίντεό σας και τη συμπερίληψη ειδικών συνδέσμων στην περιγραφή του βίντεο, στους οποίους οι θεατές μπορούν να κάνουν κλικ για να προβούν σε αγορά. Κερδίζετε μια προμήθεια για κάθε πώληση που πραγματοποιείται.

Ποιο αναλυτικά: Έστω ότι εγώ είμαι μια εταιρία που πουλάω πουκάμισα και θέλω να αυξήσω τις πωλήσεις μου, βρίσκω μια εταιρία μεσάζοντα η οποία ονομάζεται Affilate Network και κλείνουμε μια συμφωνία να μου πουλάει πουκάμισα. Αυτή όμως η εταιρία μεσάζοντας δεν έχει προσωπικό για να πουλήσει τα πουκάμισα και έχει ένα μεγάλο δύκτυο κάτω από αυτήν με δημιουργούς περιεχομένου (Infulencers, YouTubers, TikTokers) τους οποίους ενημερώνει ότι για κάθε πουκάμισο που θα πουλάνε θα παίρνουν μια προμήθεια 20%.

Έτσι λοιπόν η εταιρία δίνει σε κάθε έναν από αυτούς έναν μοναδικό σύνδεσμο που όταν κάποιος χρήστης τον πατήσει θα τον κατευθύνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα που πουλάει τα πουκάμισα. Όταν πραγματοποιήσει λοιπόν την αγορά ο χρήστης, η εταιρία μπορεί και καταγράφει την πώληση (ποιος influencer, YouTube, TikToker) έφερε αυτόν τον πελάτη και έτσι του δίνει για παράδειγμα το 20% από την πώληση.

Το ποσοστό διαφέρει απο προϊόν σε προϊόν και από υπηρεσία σε υπηρεσία. Εδώ στην Ελλάδα η ΚΟΡΥΦΑΙΑ εταιρία που υπάρχει είναι η LinkWi.Se. Στο εξωτερικό υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές.

Χρήματα από χορηγίες

Οι χορηγίες περιλαμβάνουν τη συνεργασία με μια μάρκα για την προώθηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών της στα βίντεό σας. Μπορεί να σας ζητηθεί να συμπεριλάβετε ένα χορηγούμενο τμήμα στο βίντεό σας, να φορέσετε επώνυμα ρούχα ή να αναφέρετε τη μάρκα στο βίντεό σας.
Σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιος τιμοκατάλογος για να χρεώσει ο YouTuber την εταιρία που θέλει να της διαφημίσει το προϊόν.

Στην ουσία είναι ελεύθερη αγορά και μπορεί να χρεώσει ο κάθε YouTuber όσα χρήματα θέλει.

Πωλήσεις εμπορευμάτων

Ένας τρόπος για να αυξήσετε τα λεφτά από το Youtube είναι οι πωλήσεις εμπορευμάτων. Τα εμπορεύματα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να συνεργαστείτε με το κοινό σας, να προωθήσετε το εμπορικό σήμα σας και να δημιουργήσετε επιπλέον έσοδα. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για την επέκταση των πωλήσεων εμπορευμάτων σας στο YouTube:

1. Δημιουργήστε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα:
Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κατάστημα merch σε διάφορες πλατφόρμες όπως το Shopify, το WordPress & Woocommerce, το Teespring, το Merch by Amazon ή το Printful. Αυτές οι πλατφόρμες σας επιτρέπουν να δημιουργείτε και να πουλάτε τα εμπορεύματά σας με ευκολία. Μπορείτε να προσθέσετε τα σχέδιά σας, να ορίσετε τις τιμές σας και να προωθήσετε τα προϊόντα σας στο κοινό σας.

Προωθήστε το εμπόρευμά σας στα βίντεό σας:
Φροντίστε να προωθήσετε το εμπόρευμά σας στα βίντεό σας προβάλλοντας τα προϊόντα σας ή φορώντας τα στα βίντεό σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε συνδέσμους προς το κατάστημα εμπορευμάτων σας στην περιγραφή του κάθε βίντεο.

Συνεργαστείτε με άλλους YouTubers:
Η συνεργασία με άλλους YouTubers μπορεί να σας βοηθήσει να επεκτείνετε την εμβέλειά σας και να προωθήσετε τα εμπορεύματά σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Μπορείτε να συνεργαστείτε σε βίντεο, να δημιουργήσετε κοινά εμπορεύματα ή να προωθήσετε τα εμπορεύματα ο ένας του άλλου.

Προσφέρετε αποκλειστικά εμπορεύματα:
Η προσφορά αποκλειστικών εμπορευμάτων στο κοινό σας μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας αίσθησης αποκλειστικότητας και να ενθαρρύνει το κοινό σας να αγοράσει τα προϊόντα σας. Μπορείτε να προσφέρετε σχέδια περιορισμένης έκδοσης ή εμπορεύματα που είναι διαθέσιμα μόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Επικοινωνήστε με το κοινό σας:
Η ενασχόληση με το κοινό σας είναι το κλειδί για τη δημιουργία πιστών οπαδών και την αύξηση των πωλήσεων των εμπορευμάτων σας. Απαντήστε σε σχόλια, δημιουργήστε δημοσκοπήσεις και ζητήστε ανατροφοδότηση από το κοινό σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους και να δημιουργήσετε εμπορεύματα που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν.

Εν κατακλείδι, η επέκταση των πωλήσεων εμπορευμάτων σας στο YouTube μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε επιπλέον εισόδημα και να ασχοληθείτε με το κοινό σας. Δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, προωθώντας τα εμπορεύματά σας στα βίντεό σας, συνεργαζόμενοι με άλλους YouTubers, προσφέροντας αποκλειστικά εμπορεύματα και εμπλεκόμενοι με το κοινό σας, μπορείτε να αυξήσετε τις πωλήσεις εμπορευμάτων σας και να ανεβάσετε το κανάλι σας στο επόμενο επίπεδο.

Έχω δημιουργήσει και ένα υπέρ-αναλυτικό βίντεο Βήμα-βήμα για αρχάριους σχετικά με την κατασκευή ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και είναι αυτό:

Crowdfunding

Το Crowdfunding περιλαμβάνει το να ζητάτε από τους θεατές σας να δωρίσουν χρήματα για την υποστήριξη του καναλιού σας ή ενός συγκεκριμένου έργου. Μπορεί να προσφέρετε ειδικά προνόμια ή ανταμοιβές σε όσους κάνουν δωρεές. Αρκετά κανάλια τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης μπορούν και μαζεύουν χρήματα από τα τους χρήστες που τους παρακολουθούν.

Οι χρήστες χρησομοποιούν το Paypal ή και άλλες μεθόδους πληρωμής προκειμένου να στείλουν χρήματα εκείνη την ώρα στον αγαπημένο τους YouTuber. Πιστέψτε με από προσωπική εμειρία έχω δει μέσα σε μια ώρα να βγάζουν από 400€ εως και 1200€. Φανταστείτε λοιπόν κάποιος τέτοιος YouTuber να κάνει ζωντανή μετάδοση 3 φορές την βδομάδα. Το λιγότερο που μπορεί να βγάλει είναι 1.200€ + τα χρήματα ανα 1.000 προβολές για κάθε βίντεο του.

Πώληση ψηφιακών προϊόντων

Ορισμένοι YouTubers πωλούν ψηφιακά προϊόντα, όπως ηλεκτρονικά βιβλία, μαθήματα ή άλλους διαδικτυακούς πόρους. Κερδίζετε κέρδος από κάθε ψηφιακό προϊόν που πουλάτε. Για παράδειγμα, έστω ότι έχω ένα κανάλι με παιδικά παραμύθια και έχω αρκετούς συνδρομητές που είναι πιστοί στο περιεχόμενό μου, τους αρέσει.

Έτσι λοιπόν προκειμένου να αυξήσω τα έσοδά μου, ετοιμάζω ένα ψηφιακό παραμύθι σε μορφή PDF, βάζω τον σύνδεσμο σε κάθε περιγραφή των βίντεο μου και για κάθε πώληση παίρνω το 100% γιατί ΔΕΝ έχω κανέναν μεσάζοντα, δεν έχω πληρώσει κανέναν εκδοτικό οίκο να μου το τυπώσει. Είναι σε ηλεκτρονική μορφή.

Το μεγαλύτερο λάθος προς την αποτυχία

Όπως έχω προαναφέρει το youtube είναι πραγματικά η κορυφαία (κατά την άποψή μου) επιλογή που μπορεί να κάνει κάποιος ώστε να έχει ένα παθητικό εισόδημα κάθε μήνα. Ειδικά αν τα βίντεό σου είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παίρνουν συνέχεια προβολές και να μην αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου, τότε θα πληρώνεστε συνέχεια.

Έχοντας λοιπόν συναναστραφεί με πολύ κόσμο στο παρελθόν οι οποίοι ξεκίνησαν το κανάλι τους και τελικά το παράτησαν, διαπίστωσα έναν και μόνο λόγο αποτυχίας. Την απογοήτευση.

Θεώρησαν λοιπόν ότι από τις 20 πρώτες μέρες θα έβγαζαν χρήματα. Φυσικά δεν είχαν αντίκτυπο και έτσι σταμάτησαν να δουλεύουν πάνω στο κανάλι τους για να ασχοληθούν με κάτι άλλο.

ΜΗΝ κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος! Θέλει να έχεις υπομονή. Το ξέρω πως θέλεις να δεις τον κόπο σου να ανταμείβεται αλλά αυτό ΔΕΝ μπορεί να γίνει από την μια στιγμή στην άλλη. Αν γινόταν κάτι τέτοιο, τότε όλοι θα είχαν σουπερ κανάλια και θα έβγαζαν πολλά χρήματα από τον πρώτο κι όλας μήνα.

Πρέπει να κάνεις Focus σε αυτό, να αφιερώσεις λίγο χρόνο. Δεν χρειάζεται να επενδύσεις χρήματα αν δεν θέλεις. Βρες την κατάλληλη θεματολογία που να σου αρέσει και σε κάνει να περνάς καλά όταν δημιουργείς περιεχόμενο και επικεντρώσου σε αυτό.

Είμαι 200% σίγουρος πως ΔΕΝ γίνεται να μην έχεις ένα πετυχημένο κανάλι που να σου φέρνει έσοδα.

Παράγοντες που επηρεάζουν τα κέρδη σας στο YouTube

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα κέρδη σας στο YouTube, όπως:

 • Το μέγεθος του κοινού σας.
 • Η δημοτικότητα του καναλιού σας.
 • Το είδος του περιεχομένου που δημιουργείτε.
 • Οι χώρες στις οποίες βρίσκονται οι θεατές σας.
 • Ο αριθμός των διαφημίσεων που εμφανίζονται στα βίντεό σας.
 • Το CPM των διαφημίσεων στα βίντεό σας.

Συμβουλές για την αύξηση σχετικά με τα λεφτά από το Youtube

Εάν θέλετε να αυξήσετε τα κέρδη σας από το YouTube, ακολουθούν ορισμένες συμβουλές:

 • Δημιουργήστε υψηλής ποιότητας, ελκυστικό περιεχόμενο που θα αρέσει στους θεατές σας.
 • Βελτιστοποιήστε τα βίντεό σας για SEO για να αυξήσετε την ορατότητά σας στα αποτελέσματα αναζήτησης.
 • Προωθήστε το κανάλι σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε άλλες πλατφόρμες.
 • Συνεργαστείτε με άλλους YouTubers για να προσεγγίσετε νέο κοινό.
 • Διαφοροποιήστε τις ροές εσόδων σας εξερευνώντας διαφορετικές επιλογές νομισματοποίησης.
 • Μείνετε ενημερωμένοι με τις τελευταίες τάσεις και τις βέλτιστες πρακτικές στο μάρκετινγκ του YouTube.

Οι ποιο συχνές ερωτήσεις για τα λεφτά από το YouTube

Ααν δεν βρεις την απάντηση που ψάχνεις εδώ και έχεις περισσότερες απορίες ή ερωτήσεις, σχετικά με τα λεφτά από το youtube, μπορείς να μου αφήσεις ένα σχόλιο παρακάτω και να είσαι σίγουρος/η ότι θα στο απαντήσω το συντομότερο δυνατό.

Πώς πληρώνονται οι YouTubers;

Οι YouTubers πληρώνονται μέσω του Προγράμματος Συνεργατών του YouTube, το οποίο τους επιτρέπει να εκμεταλλεύονται τα βίντεό τους με διαφημίσεις. Το ποσό των χρημάτων που κερδίζουν ποικίλλει ανάλογα με τον αριθμό των προβολών και τον τύπο των διαφημίσεων που εμφανίζονται στα βίντεό τους.

Πόσα κερδίζουν οι YouTubers ανά προβολή;

Αυτή η σημαντική ερώτηση πικοίλει καθώς εξαρτάτε από 3 βασικούς παράγοντες:
1. Την χώρα η οποία βλέπει τα βίντεο σας.
2. Την κατηγορία καναλιού που έχετε επιλέξει.
3. Τύποι διαφημίσεων
4. Συχνότητα

Ποιο αναλυτικά λοιπόν αν τα βίντεο μου έχουν 1.000 προβολές από την Αμερική που αφενός έχει καλή οικονομία και η κατηγορία του καναλιού μου είναι τεχνολογία, τότε ανα 1.000 προβολές μπορώ να βγάλω από 15€ έως και 50€.

Το ίδιο κανάλι στην Ελλάδα μπορεί να βγάλει απο 3€ έως 4€ ανα 1.000 προβολές. Για χώρες με χειρότερη οικονομία τα έσοδα θα είναι πολύ λιγότερα.

Σχετικά με τους τύπους των διαφημίσεων, σίγουρα θα έχετε δει διαφημίσεις πριν το βίντεο, κατα την διάρκεια του βίντεο κλπ. Για βίντεο απο 10 λεπτά και πάνω, οι δημιουργοί περιεχομένου (Youtubers) Μπορούν να επιτρέψουν ή να αποκλείσουν στα βίντεο τους την τοποθέτηση των διαφημίσεων.

Σχετικά με την συχνότητα, όσες περισσότερες διαφημίσεις έχει ένα βίντεο, τόσα περισσότερα χρήματα θα βγάλει ο Youtuber ΑΛΛΑ πρέπει να μην το παρακάνει διότι το κοινό θα βαρεθεί και θα εγκαταλείψει το βίντεο.

Μπορείτε να βγάλετε χρήματα στο YouTube χωρίς διαφημίσεις;

Ναι, μπορείτε να βγάλετε χρήματα στο YouTube χωρίς διαφημίσεις μέσω πωλήσεων εμπορευμάτων, χορηγιών και άλλων μορφών νομισματοποίησης. Ωστόσο, οι διαφημίσεις είναι ένας από τους κύριους τρόπους με τους οποίους οι YouTubers κερδίζουν χρήματα στην πλατφόρμα.

Πώς λειτουργούν οι χορηγίες στο YouTube;

Οι χορηγίες είναι μια μορφή διαφήμισης όπου μια μάρκα πληρώνει έναν YouTuber για να προωθήσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του στα βίντεό του. Οι YouTubers συνήθως αποκαλύπτουν το χορηγούμενο περιεχόμενο στα βίντεό τους και το ποσό που τους καταβάλλεται μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τη μάρκα, τον τύπο της προώθησης και το μέγεθος του κοινού του YouTuber.

Ποιοι είναι μερικοί άλλοι τρόποι για να βγάλετε χρήματα στο YouTube;

Εκτός από τις διαφημίσεις και τις χορηγίες, οι YouTubers μπορούν επίσης να βγάλουν χρήματα μέσω του μάρκετινγκ θυγατρικών, της χρηματοδότησης από το πλήθος, της πώλησης ψηφιακών προϊόντων και της προσφοράς συνδρομών ή μαθημάτων επί πληρωμή.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις πολλές συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πώς να βγάζετε χρήματα στο YouTube. Με την κατανόηση αυτών των ερωτήσεων και των απαντήσεων, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα τον τρόπο με τον οποίο οι YouTubers δημιουργούν εισόδημα και πώς μπορείτε ενδεχομένως να κάνετε το ίδιο.

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα