Μικρόφωνα για κινητά τηλέφωνα: Τα 8 Μακράν καλύτερα μοντέλα που ξεχωρίζουν

25/09/2021 George Laskos

Μικρόφωνα για κινητά τηλέφωνα: Τα 8 Μακράν καλύτερα μοντέλα που ξεχωρίζουν

Σε αυτό το αναλυτικό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε τα 8 καλύτερα μικρόφωνα για κινητά τηλέφωνα και μερικά από αυτά καλύπτουν και τους ποιο απαιτητικούς χρήστες.

Δυστυχώς, τα μικρόφωνα στα κινητά τηλέφωνα δεν αποτελούν ποτέ μέρος αυτής της λίστας των “αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών”. Εάν κάνετε θέλετε να κάνετε σοβαρή εγγραφή βίντεο με το smartphone σας τότε 9 στις 10 φορές θα πρέπει είτε να χρησιμοποιήσετε μια εξωτερική συσκευή μικροφώνου εντελώς διαφορετική από το τηλέφωνό σας και να συγχρονίσετε αργότερα τον ήχο με το βίντεο, είτε στην περίπτωσή μας σήμερα, να πάρετε ένα εξωτερικό υψηλής ποιότητας μικρόφωνο για χρήση.

Παρόλο που συνήθως διαθέτουμε ξεχωριστά άρθρα για κάθε ένα από τα πιο δημοφιλή λειτουργικά συστήματα (Android & IOS), σήμερα θέλαμε να δώσουμε στους αναγνώστες μας τα 8 καλύτερα μικρόφωνα για κινητά τηλέφωνα και για τα δύο κύρια λειτουργικά συστήματα, οπότε ας προχωρήσουμε.

1. Rode VideoMic Me

Αρχικά ως επιλογή για το καλύτερο μικρόφωνο για smartphone, έχουμε ένα μοντέλο υψηλής ποιότητας που εξακολουθεί να είναι αρκετά νέο στην αγορά και είναι από την Rode (μία από τις αγαπημένες μας μάρκες).

Το VideoMic Me αναφέρεται κυρίως για κινητά τηλέφωνα iPhone και είναι ένα πολύ αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας μικρόφωνο. Μπορεί όμως πράγματι να λειτουργεί και με συσκευές Android εφόσον η είσοδος των ακουστικών στη συσκευή βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από την κάμερα, έτσι ώστε να μην βλέπετε το μικρόφωνο κατά τη λήψη.

Rode VideoMic Me

Συνδέεται απευθείας με την υποδοχή TRRS/ακουστικών και διαθέτει ένα πολύ εύκαμπτο στήριγμα για τοποθέτηση τόσο για την κύρια κάμερα στο πίσω μέρος όσο και για selfie στο μπροστινό μέρος.

Διαθέτει επίσης ένα γούνινο αξεσουάρ υψηλής ποιότητας για χρήση σε περίπτωση που θέλετε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα υπάρχουν πολύ μεγάλοι θόρυβοι από το περιβάλλον ή και το στόμα. Είναι αρκετά φθηνό κατά τη γνώμη και η τιμή του είναι γύρω στα 52€. Aν ψάχνατε για μια φθηνότερη λύση, τότε σίγουρα υπάρχουν περισσότερα μικρόφωνα εκεί έξω αλλά σαφώς με χαμηλότερη ποιότητα εγγραφής.

Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το Rode VideoMic Me.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

2. Apogee MiC+

Το Apogee MiC+ χρησιμοποιείται συχνά σε στούντιο ηχογράφησης και το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη εταιρία διαθέτει και μια έκδοση με μικρόφωνα για κινητά τηλέφωνα μας κάνει πολύ ενθουσιασμένους, καθώς οι προδιαγραφές για αυτό το μικρόφωνο πλησιάζουν τον ανταγωνισμό, ακόμη και με μικρά μικρόφωνα συμπυκνωτών.

Apogee MiC+

Υπάρχει επίσης έξυπνος φωτισμός LED στο ίδιο το μικρόφωνο για ένδειξη και παρακολούθηση επιπέδου εισόδου. Το Apogee MiC Plus είναι μια εξαιρετική επιλογή μικροφώνου για smartphone εάν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, καθώς είναι ένα από τα πιο ακριβά στη λίστα μας.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

3. Rode smartLav+

Ας μιλήσουμε για έναν διαφορετικό τύπο μικροφώνου εδώ. Το smartLav+ είναι αυτό που ονομάζεται «μικρότερο μικρόφωνο» ή «μικρόφωνο πέτου», και όπως μπορείτε να δείτε από την εικόνα, αυτό το μικρό μικρόφωνο τοποθετείτε πάνω στα ρούχα μας (όπως σίγουρα θα έχετε δει σε τηλεοπτικές εκπομπές κλπ).

Rode smartLav+

Μας αρέσει επίσης επειδή είναι συμβατό για το iOS καθώς και Android συσκευές. Αυτό λοιπόν το μικροσκοπικό μικρόφωνο 4,5 mm σίγουρα θα είναι μια πολύ βολική λύση για εσάς.

4. Movo WMIC10

Ας μιλήσουμε λίγο για τον ασύρματο ήχο για τα smartphone σας. Αυτό είναι ένα μικρότερο μικρόφωνο όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αλλά αυτή τη φορά είμαστε σε θέση να έχουμε ακόμη μεγαλύτερη ευκολία και περιθώριο χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούμε για τα καλώδια κατά την εγγραφή.

Movo WMIC10

Το Movo WMIC10 είναι συμβατό με κάμερες iOS, Androids ή ακόμα και DSLR. Μεταδίδει τον ήχο χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται «φάσμα συχνοτήτων» (πολλά ασύρματα ηλεκτρονικά το χρησιμοποιούν) στα 2,4 GHz. Έρχεται με πομπό, μικρόφωνο lav, φίλτρο pop, δέκτη και απαραίτητα καλώδια για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας αμέσως.

Μπορείτε να ρυθμίσετε την αύξηση της έντασης του ήχου στους ίδιους τους δέκτες και υπάρχει επίσης μια είσοδος ακουστικών που σας επιτρέπει να ακούτε αυτό που καταγράφετε σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε ένα άλλο στο πλάι εάν θέλετε να ηχογραφήσετε περισσότερα από ένα άτομα ταυτόχρονα.

Διαβάσαμε ότι η ποιότητα του ήχου είναι εξαιρετική σε απόσταση 6 μέτρων, αλλά μετά αρχίζει να διαταράσσεται λίγο. Για εμάς αυτή η απόσταση είναι ένα αξιοπρεπές μήκος όσον αφορά την ασύρματη εγγραφή, ειδικά με ένα smartphone.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

5. Rode i-XY

Ένα ακόμα μοντέλο της Rode, και για ακόμη μία φορά υψηλής ποιότητας λύση για iPhone και iPad που σας προσφέρει έως 24-bit / 96k εγγραφή και high-end A / D μετατροπή για ομαλό και πολύ καθαρό ήχο. Συνδέεται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου ή του iPad σας, αλλά διατίθεται σε δύο εκδόσεις σε περίπτωση που έχετε παλαιότερο iPhone (4s και παλαιότερα).

Το i-XY έχει στην πραγματικότητα δύο μικρές πυκνωτικές κάψουλες 1/2 που σχηματίζουν ένα μοτίβο κατεύθυνσης εγγραφής “XY” για καλύτερη λήψη ήχου. Το σούπερ ανθεκτικό μεταλλικό περίβλημα που διαθέτει δεν θα σπάσει καθόλου εύκολα και είναι αρκετά μικρό για να χωρέσει και σε πολλές τσέπες (έρχεται και με μια ωραία θήκη με φερμουάρ).

Eάν είστε χρήστης iOS που θέλετε μια αξιόπιστη λύση, το Μικρόφωνο Rode i-XY είναι το ιδανικό για εσάς!

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

6. Shure MV88

Ερχόμενοι ως αντίπαλοι με το μοντέλο που αναφέρθηκε προηγουμένως, αυτό είναι ακόμα ένα ένα από τα αγαπημένα μας μοντέλα ως το καλύτερο μικρόφωνο για smartphones. Αν το το προηγούμενο μοντέλο XY δεν ήταν αυτό που θα σας κάλυπτε, τότε αυτό είναι ένα ακόμα μικρόφωνο υψηλής ποιότητας για iOS που τοποθετείται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου ή του iPad σας πολύ εύκολα.

Shure MV88

Έχει επίσης μια ωραία εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, για να προσαρμόσετε το EQ και άλλα πολλά.

Το ίδιο το μικρόφωνο είναι ρυθμιζόμενο έως 90 μοίρες με ειδικό “μεντεσέ” και μπορείτε επίσης να περιστρέψετε την κεφαλή του μικροφώνου για ιδανική τοποθέτηση ανάλογα με το τι κάνετε. Όσον αφορά τις προδιαγραφές, έχουμε ανάλυση ήχου έως 24 Bit / 48 kHz.

Το Shure MV88 είναι μια απίθανη λύση για όσους διαθέτουν iOS και θέλουν ένα διαφορετικό μικρόφωνο κινητού τηλεφώνου υψηλής ποιότητας.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ

7. Miracle Sound 4330236175

Εδώ έχουμε μια εξαιρετικά φθηνή λύση μικροφώνου για κινητά με άριστη απόδοση και σε κόστος κάτω των 25€. Αυτό είναι ένα άλλο μικρόφωνο μικρότερο και ταιριάζει καλύτερα σε εκείνους που δεν θέλουν απαραιτήτως να αναβαθμίσουν την ανάλυση του ήχου τους, αλλά αντίθετα να πάρουν ήχο καλύτερα από απόσταση.

Miracle Sound 4330236175

Για παράδειγμα, αν ηχογραφείτε κάποιον να μιλάει από απόσταση, αντί να χρειάζεται να βασιστείτε στο τηλέφωνό σας για να καταγράψετε τον ήχο, μπορείτε είτε να κρατήσετε το μικρόφωνο κοντά στην πηγή ή να του το πιάσετε στο πέτο.

8. BOYA BY-MM1

Το Boya By-MM1 είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και χρήσιμη λύση ως τελική επιλογή και έχει μια θέση στα καλύτερα μικρόφωνα για κινητό. Το BY-MM1 δεν είναι κάποιας μεγάλης μάρκα, αλλά έχει πολλές θετικές κριτικές που επαινούν την αποτελεσματικότητα και τη συνολική ποιότητα για την τιμή.

Αυτό μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε iPhone όσο και σε ψηφιακές κάμερες (ή σε οτιδήποτε έχει TRRS) και θεωρείται κατευθυντικό μικρόφωνο καθώς δείχνει απευθείας την πηγή που θέλετε να ηχογραφήσετε.

Διαβάσαμε ότι το κλιπ τοποθέτησης είναι αρκετά εύθραυστο, οπότε προσέξτε όταν το χρησιμοποιείτε. Η συνολική ποιότητα ήχου, ωστόσο, επαινείται καλά από πολλούς και λαμβάνοντας υπόψη την τιμή, δεν περιμένουμε μια τρελή κατασκευή, όπως πολλές άλλες που έχουμε αναφέρει.

Συμπέρασμα

Ελπίζουμε να βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας σχετικά με τα καλύτερα μικρόφωνα για τα κινητά τηλέφωνα. Είναι σαφές ότι η επιλογή ορίζεται από το ύφος τις εργασίας που θέλουμε να κάνουμε.

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα