Διαφήμιση στο Facebook: Τι πρέπει να γνωρίζετε (2019)

04/07/2019 George Laskos

Διαφήμιση στο Facebook: Τι πρέπει να γνωρίζετε (2019)

Το να ξεκινήσει κάποιος μια διαφήμιση στο facebook δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Πολλοί θεωρούν ότι πατώντας το κουμπί του Facebook που λέει “Προώθηση” θα ξεκινήσουν μια διαφήμιση στο Facebook και αυτό ήταν. Στην πραγματικότητα ναι μεν θα έχουν ξεκινήσει μια διαφήμιση αλλά είτε ΔΕΝ θα έχει αποτέλεσμα ή θα έχει ένα “x” αποτέλεσμα με αρκετά υψηλό κόστος.

Τι είναι η διαφήμιση στο Facebook;

Είναι μια προωθητική ενέργεια επί πληρωμής ώστε να ενδυναμώσουμε το Brand μας ή να αυξήσουμε τις πωλήσεις του ηλεκτρονικού ή και φυσικού μας καταστήματος.

Τι πρέπει να γνωρίζω για να έχω μια πετυχημένη διαφήμιση στο Facebook;

Αρχικά θα πρέπει εξαρχής να έχουμε ένα σωστό πλάνο, και όταν λέω ένα σωστό πλάνο εννοώ ότι θα πρέπει να γνωρίζουμε το προϊόν ή την υπηρεσία που θέλουμε να προωθήσουμε καθώς να έχουμε μελετήσει και τον ανταγωνισμό.

Η δεύτερη φάση είναι να έχουμε σωστό υλικό (Βίντεο και φωτογραφίες). Μην ξεχνάτε πως η “βιτρίνα” σας είναι η σωστή παρουσίαση του προϊόντος ή της υπηρεσίας, οπότε ο χρήστης θα πρέπει να εντυπωσιαστεί από αυτό που θα δει. Μην προσπαθήσετε λοιπόν να τρέξετε μια διαφήμιση για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία χωρίς να έχετε στα χέρια σας το σωστό οπτικοακουστικό υλικό.

Αφού λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει λοιπόν τα παραπάνω θα πρέπει να ετοιμάσουμε την παρουσίαση μας. Σε αυτό το σημείο καλό θα είναι να συμβουλευτούμε έναν ειδικό όταν πρόκειται για ένα βίντεο μοντάζ – επεξεργασία ή Photo Editing ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό τελικό αποτέλεσμα.

Προσοχή: Το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να είναι τόσο επεξεργασμένο ώστε να μοιάζει ψεύτικο. Σχετική έρευνα που έχουμε κάνει μας έχει δείξει ότι οι χρήστες δεν ανταποκρίνονται αν το τελικό αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Tip: Προϊόντα τα οποία έχουν φωτογραφηθεί εκείνη την στιγμή στον χώρο τον οποίο πωλούνται έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν πώληση.

Τι πρέπει να κάνω μετά αφού έχω συγκεντρώσει το υλικό μου;

Εφόσον έχουμε ετοιμάσει το υλικό μας, θα πρέπει να δημιουργήσουμε την διαφημιστική μας καμπάνια ή τις διαφημιστικές μας καμπάνιες από το Ads Manager του Facebook, το οποίο μπορούμε να το βρούμε εδώ: https://www.facebook.com/ads/manager

Τι τύπο διαφήμισης πρέπει να επιλέξω;

Εδώ είναι ένα σχετικά δύσκολο κομμάτι και σίγουρα απαιτούνται πολλές σελίδες ώστε να σας εξηγήσουμε αναλυτικά πως λειτουργούν όλες οι δυνατότητες που μας παρέχει το Facebook.

Αναλυτικά πάντως στην διαχείριση διαφημίσεων μπορείτε να βρείτε τις παρακάτω λειτουργίες:

facebook ads

 • Αναγνωρισιμότητα επωνυμίας
 • 1. Απήχηση
  2. Κίνηση
  3. Αλληλεπίδραση
  4. Εγκαταστάσεις εφαρμογής
  5. Προβολές βίντεο
  6. Ανεύρεση υποψήφιων πελατών
  7. Μηνύματα
  8. Μετατροπές
  9. Πωλήσεις από κατάλογο
  10. Κίνηση στο κατάστημα

Σίγουρα μπορείτε να πειραματιστείτε αλλά τις περισσότερες φορές είναι σίγουρα προτιμότερο να αφήσετε τις διαφημιστικές σας καμπάνιες στους εδικούς διότι θα σας γλυτώσουν χρόνο και χρήμα.

Αυτό που θα πρέπει να αποφύγετε σίγουρα είναι να μην δοκιμάζετε διαφημίσεις πατώντας μόνο το κουμπί “Προώθηση” δημοσίευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CREATIVE DESIGN FROM GREECE

Θέλεις να επικοινωνήσεις μαζί μου;
Δες τα στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω ή χρησιμοποίησε την φόρμα